Your search results

Reducció de l’ITP per menors de 32 anys

Posted by admin on 13 gener, 2019
| 0

 

Saps que si ets jove pots estalviar-te milers d’euros en la compra de la teva llar? Si tens menys de 32 anys i estàs pensant en comprar una propietat, no et perdis aquest article!

Comprar un habitatge pot ser una decisió difícil de prendre, ja que s’han de valorar molts factors, tals com la situació (i l’estabilitat) laboral, econòmica i familiar, així com la localització i les característiques de la propietat. No obstant, el problema principal que pot fer decantar la balança cap a llogar o comprar és la qüestió del finançament i la inversió inicial disponible a l’hora d’adquirir una propietat.

Actualment, a Espanya 6 de cada 10 persones que compren un habitatge recorren a préstecs hipotecaris. Tot i així, ni en els millors dels casos en què el finançament és del 100%, la hipoteca no cobreix els impostos ni les despeses derivades de la compravenda, que aproximadament ascendeixen fins al 12-14% del preu de l’immoble. És per aquest motiu que, al marge del finançament al que puguis optar, hauries de disposar d’estalvis suficients per fer front a aquests imports addicionals.

Les despeses derivades de la compravenda són bàsicament els costos de la notaria i del registre de la propietat, i representen el 1.8-2%.

Pel que fa als impostos a Catalunya, si compres obra nova hauràs de satisfer l’IVA (10%) i l’IAJD (Impost d’Actes Jurídics Documentats, del 1,5%). D’altra banda, en cas que compris un habitatge de segona mà, hauràs de pagar l’ITP (Impost de Transmissions Patrimonials), que tributa també al 10%.

Tot i així, a Catalunya, l’ITP contempla una reducció del 50% per als joves compradors, els quals passaran a pagar el 5% si compleixen aquests dos requisits:

–       Tenir 32 o menys de 32 anys en el moment de la compravenda

–       Que la seva base imposable, menys el mínim personal i familiar, en l’última declaració de l’IRPF no excedeixi els 30.000€

Què significa això? Si tens pensat comprar-te un immoble de segona mà valorat en 200.000€, vol dir que et pots estalviar 10.000€ o, el que és el mateix, el que costa un pàrquing, la reforma de la cuina, del bany o moblar tota la casa.

Si encara no has fet els 33 i vols comprar una propietat, nosaltres t’assessorem de la millor manera perquè aconsegueixis la teva llar ideal, al millor preu i amb totes les facilitats possibles.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.