Your search results

Oda a l’administrador de finques

Posted by admin on 12 novembre, 2019
| 0

Autor: Francesc Llovera, responsable del dept. de propietat horitzontal · administració de finques


 

Hi ha una sèrie d’oficis en aquesta societat que, per motius desconeguts, no mereixen el prestigi que haurien de tenir. I no es culpa de ningú. Només és producte de les circumstancies.

Un d’aquest oficis és el nostre, el d’administrador de finques. Històricament, l’administrador de finques ha estat anomenat de moltes maneres incorrectes per la tasca que fa –“gestor”, “procurador”, entre d’altres– sovint menystenint inconscientment la seva vàlua com a professional.

Des que van aparèixer els primers administradors de finques a inicis dels seixanta del segle passat i durant molts anys, la funció de l’administrador va ser la d’un professional encarregat de custodiar la documentació de la finca, pagar  factures i cobrar rebuts, assistir a les reunions, aixecar actes i complir els acords adoptats… i poca cosa més.

No obstant, sovint les comunitats de veïns entren en conflictes legals, que van més enllà de les disputes domèstiques. En aquestes circumstàncies tan delicades, l’experiència i els coneixements previs de l’administrador són fonamentals perquè actuï com a mitjancer entre els propietaris, evitant així els maldecaps de la via judicial.

 

Per una administració pro-activa

Actualment està emergent una tendència d’administradors actius, que sense oblidar les funcions bàsiques que els confereix la llei, volen ser una part implicada en la gestió diària de la comunitat, proposant una actuació més dirigida a l’assessorament i a la proactivitat. Sens dubte, aquest fet comporta que neixi una relació d’empatia i confiança continuada entre el propietari i l’Administrador, a través de la pàgina web de l’administrador on el propietari hi té accés privat.

A part de la capacitat de comunicació al minut i actualitzada entre l’administrador i la comunitat, una part fonamental de l’actitud proactiva d’aquest rau en proposar noves iniciatives en benefici de tota l’escala. En aquest aspecte, l’element verd i el tecnològic són clau.

Entre altres incumbències, l’actitud proactiva per part de l’administrador suposa treballar per optimitzar els serveis de les comunitats pel que fa a la contractació de noves tarifes elèctriques per rebaixar el consum elèctric, la substitució dels sistema tradicional d’il·luminació en sistema LED, o fins i tot arribar a fer un estudi per transformar l’estructura energètica de la finca a favor d’un sistema autosuficient i sostenible com seria la instal·lació de plaques solars. Sens dubte, aquestes noves implementacions gestionades per l’administrador són beneficioses no només per la comunitat de veïns en general, sinó també per cadascun dels propietaris en particular.

L’administrador també té en compte els avantatges tecnològics per millorar el dia a dia de l’escala. Per exemple, pel que fa als pàrquings, busquem solucions per evitar l’entrada d’intrusos a través d’un sistema d’apertura de portes per bluetooth mitjançant una app al telèfon del client i la instal·lació de càmeres de CCTV i d’alarmes de seguretat.

Aquestes són algunes de les facetes que voldríem ressaltar sobre la figura de l’Administrador de finques: és un professional que no només es dedica a resoldre els problemes diaris de la comunitat i apuntar les converses entre els propietaris durant les reunions de veïns, sinó que a més a més vetlla per assegurar i incrementar la bona gestió, el manteniment i la qualitat de vida en l’edifici on es troba la teva llar.

Per aproximar-te més a la figura de l’administrador de finques i a la seva importància, en propers espais ampliarem puntualment informació sobre diferents innovacions tecnològiques que poden beneficiar la teva comunitat, de la mateixa manera que també resoldrem dubtes o preguntes que tot veí sol tenir.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.